3. okt. 2023

Sådan kan du integrere Halloween i din fysiske butik 2023

Den ”skræmmende-gode” tid på året er kommet. Så medmindre du har levet under en detailsten de seneste år, så ved du, at Halloween er lige rundt om hjørnet.
10 min. læsning
halloween
Linket blev kopieret

Amerikansk kapitalisme eller kommerciel ”højtid” – kært barn har mange navne.

Halloween markerer begyndelsen af feriesæsonen tæt efterfulgt af Black Friday, Cyber Monday, jul og nytår.

Så uanset hvad din butik sælger, kan du tage del i Halloween-ånden. Og bare fordi det er Halloween, betyder det ikke, at det skal være skræmmende eller uhyggeligt.

Nej – for der er mange andre kreative og gode måder at trække kunder indenfor på.

Denne højsæson er nemlig den perfekte mulighed for butikker at skabe engagement og salg med sjove Halloween-tema-kampagner.

Jeg har samlet de bedste og mest effektive måder, du kan integrere Halloween på i din butik.

Så støv kosten af og følg med her.

happy halloween

Men først…

Inden jeg beriger dig med en masse gode tips, så svarer jeg lige på det, vi alle sammen tænker.

Halloween er ikke en dansk tradition.

Og jeg dømmer bestemt ikke tankegangen. Men det passer faktisk ikke helt.

For i den danske folkekirke har vi nemlig fejret Allesjælesdag (udvidelsen af allehelgensdag) i mange, mange år.

Så alene amerikansk er den vist ikke.

Men igen forstår jeg dig godt, hvis du synes, Halloween er en tradition med en stor generationskløft.

Børn har hørt om Halloween og fejret den i skolen og efterfølgende lært deres forældre om skikkene.

Men for den ældre generation virker den fremmed – nok mest fordi den ikke på samme måde er blevet fejret fra barnsben.

Men nu står det dig frit for at bruge, udnytte, importere eller integrere Halloween-højtiden så meget, du skulle have lyst til.

Alt sammen til gavn for din butik. Og hvordan hjælper jeg dig med lige her.

Derfor er Halloween promovering vigtigt for din butik

Jeg vil lige hurtigt slå fast, at forbrugernes begejstring for temabaserede arrangementer er svær at undertrykke. Og her er Halloween ingen undtagelse.

De fleste kunder har nemlig en intensiveret frygt for at gå glip af sjove arrangementer, kampagner eller andre attraktive tilbud.

Dette er også kendt som “fear of missing out” (FOMO).

FOMO-marketing gør brug af et psykologisk fænomen, og teknikken skaber en sans for øjeblikkelig handling, såsom at besøge butikken eller foretage et køb.

Så promoveringen og implementeringen af Halloween kan hjælpe din butik med at tiltrække en helt ny kundekreds og øge din brandbevidsthed.

Og hvad der angår fastholdelsen af kunder, vil det at kommunikere nogle festlige omnichannel-promoveringsidéer øge engagementet hos dine loyale kunder og gøre dem mere involveret i din butiks kampagner.

Hvad vil det sige at lave omnichannel?

Omnichannel handler om at gøre det let for kunder at handle med dig på deres egne betingelser. 

Det betyder, at du skal være tilgængelig på alle de steder, hvor kunderne gerne vil handle, som fysiske butikker, online butikker, apps på mobilen, sociale medier, telefon og e-mail. 

Ideen er at sikre, at uanset hvordan kunderne vælger at kontakte eller købe fra dig, får de en ensartet og god oplevelse. 

På den måde kan kunderne selv vælge, hvad der passer bedst for dem, og du er der for dem på alle de steder, de gerne vil være.

Når du kommunikerer nogle festlige omnichannel-promoveringsidéer kan du for eksempel lave en meningsmåling på alle dine kanaler, der spørger dine kunder om de kunne have interesse i et halloween-event i din butik.

Og husk også at kommunikere ud på alle dine kanaler, at du afholder et halloween-event i din butik, så ingen er i tvivl om hvad der sker, og hvornår.

Det lyder måske lidt abstrakt. Men det korte af det lange er at ”Halloween” er en nem og effektiv måde at drive mere trafik til din butik på. Og det virker.

For Halloween er helt sikkert en af de mest kreative højtider, og fantasien kan på mange måder løbe løbsk.

Og i langt de fleste tilfælde på den gode måde.

figur af omnichannel

4 skræmmende gode Halloween-idéer til din butik

At være med på hele Halloween-dillen behøver faktisk ikke at være svært eller særlig omfattende.

Om det er trick-or-treating, små gættelege, dekorationer eller andre kampagner – det er op til dig. Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil gøre ud af højtiden.

Men lad mig for en god ordens skyld give dig nogle gode idéer, du kan prøve af.

1. Dekorering af dine butiksvinduer

Det her er helt klart en nem og overskuelig måde at fejre Halloween på.

Om du vil gå overbord eller holde det minimalt, er igen op til dig. Det kan være alt fra edderkoppespind, skeletter eller uskyldige græskar. 

Online kan du dele billeder og videoer af de dekorerede vinduer på dine sociale mediekanaler som Facebook og Instagram for at bygge spænding op omkring din butiks Halloween-tema.

En Halloween-klar butiksfacade kræver ikke den helt store indsats, men er alligevel en effektiv måde at skabe mere blikfang, drive mere trafik og synliggøre sig på.

2. No tricks, only treats

Du kender den sikkert som: ”trick or treats”. Men med en lille omformulering har du den perfekte anledning til giveaways eller andre gode tilbud.

Spar dine kunder for balladen og forkæl dem med en giveaway i butikken eller en ekstra treat ved køb af en vare eller et produkt.

Sådan kan du skabe en fantastisk shoppingoplevelse, der ikke kun vil tiltrække nye kunder, men også styrker båndet med dine loyale kunder. 

Du kan også sende e-mails ud til dine abonnenter med information om dine specielle tilbud og giveaways i butikken.

Det er de små gestus, der virkelig tæller og skaber den perfekte halloween hygge og uforglemmelige brugeroplevelser omkring din butik.

Der er mange gode måder at gøre det på. Tænk gerne ud af boksen og hyg dig med det.

3. En god gætteleg

Med den her kan du sætte flueben ved både konkurrence og Halloween. Den perfekte kombination, hvis du spørger mig.

Hav et græskar stående på disken i din butik, og opfordr dine kunder til at gætte vægten på græskarret. Vinderen får et gavekort eller en anden treat.

Du kan også have en skål med Halloweenslik stående, hvor dine kunder i stedet skal gætte, hvor mange stykker slik, der er i skålen. Vinderen får igen et gavekort eller en anden speciel treat fra din butik.

Her kan du på samme tidspunkt også også tage et billede af græskaret eller skålen og lave en online konkurrence på dine sociale mediekanaler, hvor deltagerne kan gætte i kommentarfeltet.

Jeg kan (næsten) garantere for, at små gættelege som disse, vil drive mere trafik til din butik. Og uden tvivl, hvis du har det rigtige på højkant.

4. Et (u)hyggeligt event

Der skal egentlig ikke den helt store anledning til, før man kan holde et event i sin butik.

Men Halloween er helt sikkert en af de gode.

Events og arrangementer er nemlig en god måde at skabe en mindeværdig kundeoplevelse, drive mere trafik og opnå personligt engagement på.

Det er en god idé også at oprette en begivenhed på Facebook, hvor du annoncerer detaljerne om dit Halloween-event, inklusive dato, tid og aktiviteter.

Så mix nogle gode Halloweendrinks, pynt op og kør en attraktiv kampagne, dine kunder ikke ville turde gå glip af.

happy halloween

Konklusion

Før du kan følge Halloween-ånden til dørs, bør du være synkroniseret på tværs af alle medier. 

Helt enkelt; forkæl dine kunder ved at bruge omnichannel-taktik og gør brug af hyggelige halloween events før dine konkurrenter.

Det betyder, for at kunne levere en enestående oplevelse i butikken og online ved sæsonbestemte lejligheder som eksempelvis Halloween, er det absolut et must for enhver virksomhed at gå omnichannel.

Brug derfor alle tilgængelige online- og offlinekanaler til at målrette og personliggøre dine kampagner.

Det er med garanti nøglen til en god forretning.

For selvom Halloween måske ikke er lige så stor en højtid, som så meget andet, er det stadig en enorm god mulighed for at øge salget og engagementet i din butik.

Og det ville jeg gøre gavn af, hvis jeg var dig.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023