Hvilken betalingsløsning skal du vælge?

Indhold

Flere og flere vælger at lade kortet blive hjemme eller lader pungen ligge dybt begravet i tasken, for i stedet at bruge en digital pung på deres telefon, når de skal betale i en butik.

Der findes et hav af digitale betalingsløsninger, og det kan være svært for virksomheder at navigere rundt i, hvilke der hyppigst bliver brugt, hvad der er smartest – og ikke mindst, hvad der bedst kan betale sig. 

Vi dykker kort ned i de mest kendte løsninger i betalingsapp-junglen og giver dig et overblik over forskelle, fordele og ulemper ved MobilePay, Apple Pay og Dankort appen. Læs med!

MobilePay

MobilePays popularitet er vokset markant den seneste tid og har i dag mere end 4,3 millioner brugere.

Den populære betalingsløsning foregår gennem de velkendte QR-koder, hvor en kunde lynhurtigt scanner en unik kode ved disken med deres mobil. Kunden behøver dermed ikke at finde sine kortoplysninger frem, men kan i stedet klare transaktionen ved hjælp af et enkelt swipe på deres mobil. 

Hvis du ønsker at gøre brug af MobilePay i din forretning, kræver det enten en MobilePay Point of Sale aftale, hvor MobilePay integreres med dit eksisterende kassesystem eller en MobilePay MyShop aftale, hvor betalingen foregår via et nummer.

Har du allerede et kassesystem, er det mest oplagt at få en MobilePay Point of Sale aftale, så alle dine betalinger via MobilePay automatisk registreres i dit kassesystem. Har du intet udstyr, og skal du hurtigt i gang, er MobilePay MyShop løsningen for dig. 

Er du endnu ikke erhvervskunde hos MobilePay, skal du betale et oprettelsesgebyr. Derudover betaler du kun et gebyr for de salg, du har, men selve gebyret pr. transaktion afhænger af, hvor mange betalinger du har modtaget det sidste år.

Jo flere, jo billigere er gebyret.

Den højeste pris pr. transaktion, som du kan betale, er 0,75 kr. Denne gør sig gældende, hvis du modtager mellem 1 og 1999 transaktioner med MobilePay om året. Har du over 100.000 MobilePay transaktioner om året, ligger gebyret på 0,30 kr. pr. transaktion.

Apple Pay

Apple Pay er med tiden blevet en yderst populær betalingsmetode og har i dag flere hundrede millioner brugere verden over. Betalingsmetoden blev for første gang introduceret til de danske forbrugere i 2017, hvor formen hurtig blev taget i brug via Apple enheder som iPhone, iPad og Apple Watch.

Betalingsmetoden fungerer ved at en kunde holder deres iPhone eller Apple Watch over en terminal med kontaktløs betaling. Dernæst vil skærmen på enheden vise et “OK”, og kunden hører et bip og en vibration, som indikerer at betalingen er gået igennem. Apple Pay fungerer dermed som en digital version af kundens betalingskort.

Så har du i forvejen en fysisk butik med en betalingsterminal (NFC-terminal), der tager imod kontaktløs betaling, kan du faktisk allerede nu tage imod Apple Pay. Det kræver ingen yderligere opsætning.

Apple har nemlig en aftale med Visa og Mastercard, som betyder at erhvervsdrivende blot betaler det sædvanlige transaktionsgebyr via Apple Pay.

Betaler du eksempelvis 1% i gebyr til Bambora, når en kunde betaler kontaktløst eller via chip, betaler du ligeledes 1%, når der bruges Apple Pay.

Dankort App

Ønsker du at tage imod transaktioner gennem Dankort appen, så hører det under det normale Dankort abonnement.

Det betyder, at hvert salg gennem appen bliver medregnet i det antal transaktioner om året, der afgør din abonnementspris hver 3. måned til Nets.

Altså, man betaler ikke ekstra for appen, men man kan se det som en måde at tage imod Dankort på flere måder. 

Det er klart en fordel for dig med en allerede eksisterende Dankort-aftale, da det blot giver kunden flere muligheder.

Dog er Dankorts’ betalingsapp den mindst populære af disse tre, da appen kun er skabt til kortet under samme navn, eller det kombinerede Visa/Dankort.

Hvad er bedst for dig med en fysisk butik med betalingsterminal?

MobilePay er populær, fordi du blot betaler et oprettelsesgebyr og derefter et gebyr for hver enkelt transaktion – afhængigt af, hvor mange du har om året med appen.

Det er en veletableret app, som er fast inventar på de fleste danskeres telefoner, og det er derfor oftest en god idé at skabe den mulighed for kunden – ligegyldigt hvad. 

Tager du derudover allerede imod NFC-betalinger (normale kontaktløse kort), så tager du med stor sandsynlighed også allerede imod Apple Pay.

Det er nemt at opsætte, fordi det ikke kræver nogen særlig aftale – blot du kan tage imod Visa-dankort og Mastercard. 

Har du ingen digital betalingsløsning endnu, anbefaler vi at du kommer i gang hurtigst muligt – på den måde undgår du tab af salg, og så er det også en god service at give dine kunder mulighed for at betale på præcis den måde, som de foretrækker og er vant til.  

Tænk over, hvilken betalingsløsning de fleste af dine kunder benytter i dag – og hvilken løsning, der bedst kan betale sig for dig og din butik.

Få et overblik over fordele og ulemper ved de tre løsninger her

MobilePay

Fordele:
 • Fleksible pakkeløsninger til virksomheder.
 • Den mest benyttede digitale pung i DK.
 • Du kan tage imod MobilePay uden terminal med MyShop.
Ulemper:
 • Gebyr for oprettelse 
 • Dyrere jo færre transaktioner du har 
 • Gebyrerne betales til MobilePay – hvilket giver dig en ekstra betalingsudbyder på listen

Apple Pay

Fordele:
 • Ingen opsætning med NFC-terminaler.
 • Tager imod udenlandske kort. 
 • Kræver kun, at du tager imod Visa og Mastercard.
Ulemper:
 • Ikke alle danskere har en iPhone eller et Apple Watch, de kan bruger til appen. 
 • Kan ende med at undertrykke andre betalingsapps, så det ender med, at der kun bliver brugt Apple Pay, selvom MobilePay og Dankort App også er en mulighed. 

Dankort App

Fordele:
 • Et af de mest sikre betalingskort – også via appen.
 • Kan, ligesom MobilePay, bruges af både Android telefoner og iPhones med kamera eller Bluetooth.
Ulemper:
 • Kræver minimum 12 måneders kontrakt for at modtage.
 • Ikke helt så populær som de to andre betalingsapps, selvom det kombinerede Dankort er det mest populære i Danmark.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Mest populære

Hey 👋 Vi har noget til dig...
Hent vores whitepaper "Sådan fremtidssikrer du din fysiske butik" og få 15 konkrete råd til, hvordan du kan spare mere tid i hverdagen og klæde din forretning på til fremtidens detailhandel.
Ved download giver du samtykke til at vi må sende dig e-mails.