Danskernes kedsomhed er til stor gavn for bestemte typer forretninger

Opdateret:

Grafik der illustrerer positiv udvikling

Indhold

Danmark er stille og roligt på vej mod en genåbning, og vi kan forsigtigt og roligt ane lyset for enden af tunnelen. Men tunnelen er lang, især for erhvervslivet, der særligt har lidt under Covid-19.

For nogen virker tunnelen dog kortere, og bestemte typer af forretninger og butikker har endda været heldige at opleve medgang i modgangen.

2919220

Tid til hjemmet

Tid har pludselig fået en ny betydning, og “ude godt men hjemme bedst” er for mange langt fra længere sandt.

Vi trænger alle efterhånden til at se og opleve mere end hjemmets fire vægge. Og mens det endnu ikke er muligt, så gør vi vores for, at det ikke længere er de samme halv-krakelerede og hel-kedelige off-white vægge, der adskiller os fra husstandens andre medlemmer. Deres konstante tilstedeværelse så småt også er begyndt at blive en mindre irritationsfaktor for flere.

Den ekstra tid derhjemme får os nemlig til malerpenslerne og til at gå i krig med de velkendte “det-gør-jeg-når-jeg-får-tid” projekter. Og det er til gavn for flere end dig og resten af husstanden.

Du er nemlig bare en af de mange danskere, der har tænkt, at tiden endelig er til at få malet det rum, der har trængt til det i så mange år.

Eller du er måske en af de mange, der kaster sig ud i små do-it-yourself projekter, eller giver stuen eller soveværelset en ordentlig makeover. Den tendens mærker Brian Dennis Jakobsen fra Decofarver i Ringe og Odense særligt til.

"Det har været en fuldstændig vild måned. Vi har oplevet Black Friday tilstande flere dage i træk, vores omsætning på webshoppen er hele 6 gange højere end sidste år, og vi har været nødsaget til at ansætte to nye medarbejdere. Det er helt vildt. Vi har selvfølgelig taget de nødvendige forholdsregler, og har sendt folk hjem og lukket vores fysiske butik i Ringe. Men mange danskere har udsat deres renoveringsprojekter til engang, når de får tid - og det har de nu. Det kan vi i den grad mærke."

Brian Dennis Jakobsen | DecoFarver

Nye indkøbsvaner for folk med grønne fingre

Det er ikke kun huset, der står for skud for de hjemmearbejdende eller karantæneramte danskere.

Der bliver også brugt tid på at købe, så, gro, vande og passe på planterne i haven eller på altanen. Det sociale medie Instagram er for tiden også proppet med nyudklækkede planteentusiaters små grønne succeser fra gadehjørnernes blomsterhandlere.

De mere erfarne havefolk handler som normalt i Have & Parkforretninger, dog med lidt ændringer i deres indkøbsvaner. De har mere tid, vejret er fantastisk og de er hjemme fra arbejde.

Helle fra Roenholm Have & Park oplever, at kunderne kommer spredt på hele dagen, og der er ikke længere mest travlt om eftermiddagen.

Selve omsætningen er uændret ift. sidste år, og det er også noget at være taknemmelig for i disse tider.

Sæsonen for havearbejde spiller selvsagt en vigtig rolle. Men at folk går hjemme og har tid til at gå i haven om formiddagen har klart også noget at sige, fortæller Helle.

Omsætningsudvikling
Graf over omsætningsudvikling for have-park forretninger, malerforretninger og lign. brancher, som benytter Servicepos kassesystem.

Et frø af håb

Udover Have & Park forretninger, så er det heller ikke kun naturen i baghaven, der kalder.

De fleste har været på utallige gå- og cykelture ude i den danske natur. Det er nemlig noget af det eneste, der ikke holder lukket under corona. Det har også betydet, at diverse cykelforretninger stadig har haft noget at se til.

Det viser en samlet tabel over cykelforretningernes omsætning fra kort før Danmark lukkede til nu, hvor corona har sat det meste i stå.

Dataen er samlet af Servicepos, der er leverandør af det POS-kassesystem og lagerstyringssystem, som blandt andet Decofarver, Rosenholm Have & Park og hundredevis af cykelforretninger rundt om i landet, benytter sig af.

Det viser os, at verden ikke er gået helt i stå, selvom det oftest kan føles sådan.

Omsætning udvikling
Graf over omsætningsudvikling for cykelhandlerforretninger, som benytter Servicepos kassesystem.

Ikke et fuldt sandhedsbillede

Det er dog vigtigt at påpege, at indlægget ikke præsenterer et fuldt sandhedsbillede eller et udtryk for de enkelte forretninger.

Administrerende direktør ved Dinero, Martin Thorborg, har på Facebook givet et realistisk billede af, hvor omkostningsrige konsekvenserne af Covid-19 er og bliver for erhvervslivet.

Det kan du kan læse mere om lige her.

Mange lider hårdt under de restriktioner, der er blevet til for at bremse pandemien. Men de små solstrålehistorier kan forhåbentligt så et frø af håb og vise os, at der er lys for enden af den lange og mørke tunnel.

Mest populære blogindlæg

Januar nyheder

Nyheder januar 2022

Årets første måned er overstået og som noget ganske nyt, vil vi fremadrettede gøre status på, hvad vi blandt andet har lavet den forgangne måned.

Læs mere »
Vil du gerne have tips til hvordan du vækster din forretning? 🚀
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og vi sender dig e-mails i ny og næ med tips og tricks til, hvad du kan gøre for at vækste.

*Ved download giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Servicepos. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.