4 tips til det gode nyhedsbrev

1: En god emnelinje er alfa og omega

Det første læseren ser, er din emnelinje. Det er dén, der skal få dine kunder til at åbne dit nyhedsbrev og læse videre! Den må derfor ikke være for lang, men heller ikke kedelig og generisk. 

Du har altid mulighed for at uddybe din emnelinje yderligere i pre-headeren, der også vises i modtagerens indbakke.

 

 
 

Lok med kreative formuleringer, der skaber værdi for læseren. Brug evt. emojis – men aldrig til at erstatte ord – det er ikke alle mailprogrammer, der understøtter de små gule smileys i emnelinjen.

Hav knap så meget fokus på dit produkt, men skab i stedet opmærksomhed på den værdi kunden kan få ved at læse jeres nyhedsbrev. Det sætter jer som afsender i et mere positivt lys, fremfor endnu en “sælger”-mail. 

2: Less is more

Overskuelighed er en af de primære drivkræfter for, at din modtager vælger at læse hele dit nyhedsbrev.
Tænk på din brødtekst som en trappe. Hvert trin er tydeligt opdelt, og det er muligt at springe fra et trin til et andet.

Husk den velkendte røde tråd – hvis dit primære budskab skinner igennem hele nyhedsbrevet, så er det nemmere for modtageren at huske indholdet.

Undgå derfor også et højt lixtal; skriv korte afsnit med korte sætninger. Drop fancy marketingsprog og personficér meget gerne kommunikationen, og henvend dig direkte til læseren. Det skaber en bedre forbindelse mellem afsender og modtager. Husk en god linjeafstand og overskrifter til dine afsnit. De små bidder gør dit nyhedsbrev let spiseligt, og der er større chance for, at din læser bider på krogen.

3: Call to actions

Men det kan altså også være en udfordring at gøre dine afsnit små, korte og nemme at læse, hvis du samtidig føler, at du har meget på hjertet. Det er hér, at call-to-actions kan være din redningshelt. Call-to-actions = du opfordrer din læser til at foretage en handling, fx ved at henvise til din website og dine sociale medier ved hjælp af knapper, links, videoer, billeder osv. Sørg for, at din læser ikke er i tvivl om, hvor man skal trykke henne, for at komme videre.

Lav call-to-actions på elementer, der skaber værdi for læseren. Link til guides, vidensdeling artikler, blogs, service-tips osv. Kombiner det med nogle kreative, enkle formuleringer ala “Ja tak, jeg vil gerne vide mere”.

Det giver dig mulighed for at fortælle og vise det du ønsker, uden at skrive et for langt nyhedsbrev, som læseren ikke kan overskue at komme igennem.

4: Undersøg, hvad der virker for dig og din virksomhed

Det kræver øvelse at skrive et godt nyhedsbrev, og det kan tage tid at gennemskue, hvilke tricks, der virker for jer, og hvilke, der ikke gør. De fleste mailprogrammer tilbyder dig statistik over, hvor mange der har åbnet dit nyhedsbrev, hvor mange, der har reageret på dine call-to-actions, om der er nogen, der afmelder sig osv. Det giver dig mulighed for at sammenligne indhold og nyhedsbreve, så du kan få en ide om, hvad der virker for dine læsere. 

Mailchimp er en e-mail markedsføringstjeneste, som hjælper dig med lettere at holde kontakten til dine kunder. Mailchimp er yderst brugervenligt, så alle kan være med. Programmet giver dig en masse værktøjer og skabeloner til at bygge det perfekte nyhedsbrev, og det er både perfekt til dig, der er ny til e-mail markedsføring, eller til dig, der bare mangler lidt inspiration.

Det er den perfekte platform til nyhedsbrev. Du kan nemlig nemt tilføje alle dine kunders mailadresser og hurtigt komme i gang med at sende nyhedsbreve ud. Derudover er der ingen begrænsninger på, hvor mange e-mails I kan tilføje til Mailchimp, så om I har 100 kunder eller 100.000, gør det ingen forskel. Du kan let sende det samme nyhedsbrev ud til mange tusinde mennesker med det samme, og med et enkelt klik.

Integration til MailChimp

Vi tilbyder integration til MailChimp med vores system, så du bl.a. nemt kan synkronisere alle dine e-mails i Servicepos. 

Det gør, at du sparer en masse tid, da du ikke behøver at taste det manuelt ind i Mailchimp. Derefter kan du nemt sende nyhedsbreve ud til alle dine eksisterende kunder – MailChimp modtager både navn og e-mail, så du let kan kende forskel på dine kunder. 

En anden fordel ved integrationen er, at hver gang en kunde køber noget i din forretning, og oplyser sit navn og e-mail, bliver det automatisk sendt fra Servicepos over i Mailchimp. Det gør opbygningen af en stærk kundebase endnu lettere, og du kan nemt og hurtigt kan få kontakt til de kunder du lige har tilføjet, og de kunder du har haft i årevis.